Reckitt Benckiser Creative Office

A Reckitt Benckiser multinacionális cég felkeresésére terveztük meg a közép-kelet európai központjukat. Az iroda a múltjáról és építészetéről híres Dorottya Udvarban található.

A Reckitt leginkább ismert és közkedvelt termékei a Scholl, a Vanish, a Finish, a Cillit, az Airwick, a Durex, a Veet, vagy a Nurofen. A hatalmas, egybefüggő ipari műemlék környezet nagyon jó alapot biztosított egy fiatalos, barátságos  és kreatív iroda kialakításához.

A megbízó kérése az volt, hogy egy teljesen egybefüggő, nyitott, korszerű irodát tervezzünk. A nyitottság a munkaállomásoknál megvalósult, azonban  a tervezés során a fennmaradó területeket coffee point-okkal, lounge részekkel és szeparált kávézó jellegű tárgyaló blokkokkal tettük egy kicsit tagoltabbá. A konyha-étkező rész és a vezetői irodák is zárt, külön helyet kaptak, mert így ebédidőben is zavartalanul folyhatnak a megbeszélések. Végig szem előtt tartottuk, hogy a rendkívül jó fényviszonyokat mindenhol kihasználjuk és a nagy tereket optikailag ne zárjuk le.

 

Megismerve az RB fiatal csapatat, a loft-os környezetet és a cég által képviselt márkák színeit, egyhangúan arra szavaztunk, hogy a beltér design-ja street ART-os hangulatú legyen. A foltokban megjelenő erős színek a graffitik élénk színvilágát idézik.  A felhasznált anyagok közül visszatérő elem a beton és korrodált fém hatású burkolat, a bontott tégla, a rozsdamentes acél és az üveg. A teret kettészelő folyosó központi részén egy kávézó, pihenőblokk kapott helyet, melynek hangsúlyos eleme a textillel bevont kábelen függő csupasz villanykörte lámpa. A közlekedő két végén egymással szemben elhelyezkedő falszakaszra egyedi grafikát terveztünk, melynek alapmotívumait a – mindenki számára jól ismert – termékflakonok kontúrjai adtak. Ezt egy graffiti művész egyedileg készítette el részünkre, az étkező téglafalán található egyedi feliratokkal együtt.

Az étkező résznél és a konyha előtti boxokra osztott nyitott tárgyalónál burkolatkent natúr, fűrészfog lenyomatos fa elemeket használtunk. Ezeknél a területeknél arra törekedtünk, hogy az itt dolgozók egy trendi kávézóban erezhessek magukat. A leghangsúlyosabb színeket a munkaállomások tagolásánál is felhasználtuk. Itt a különböző divíziókat jelöltük ki és szeparáltuk ezzel. Az egyes blokkok más-más színű osztópaneleket, székeket és konténereket kaptak. Összességében egy egyedi, fiatalos és inspiráló irodai környezetet alakítottunk ki, mely maximálisan kiszolgálja az ügyfél, és az ott dolgozók igényeit.

we architecture & interior design