Női hotel Dubajban

Stilizált női fej félig leeresztett csadorral. Vajon mit rejt magában egy ilyen homlokzat Dubajban a tengerparton? A Lima Ssg magyar építészei olyan szállodát terveztek, ahová csak nők léphetnek be, és kizárólag ők élvezhetik a mesés enteriőrök luxus szolgáltatásait.

A Lima Ssg tervezőit nem kis kihívás elé állította dubaji megbízójuk, amikor arra kérte őket, tervezzenek egy hotelt, de érvekkel is támasszák alá miért érdemes felépíteni.  Ördög Alíz, Takács Sylvia és Madosfalvi Zoltán elhatározták, olyan koncepciót dolgoznak ki, amelyhez hasonló sincs a világon. Az építészek már 8-10 éve próbálkoztak az arab piac meghódításával, így jól ismerték a szokásokat, az életmódot és a szállodai kínálatot. „Piackutatást végeztünk, kerestük a lehetséges irányokat merre induljunk el.

Közismert, hogy az Egyesült Arab Emírségekben csak a férjük láthatja a nőket, egyébként kizárólag csadorban mutatkozhatnak, amelyből csak a szemük látszik ki. Ugyanakkor ezeknek a nőknek is megvan az igényük arra, hogy megszépüljenek, kozmetikushoz, fodrászhoz menjenek, ússzanak, szaunázzanak, felfrissüljenek egy wellness központban. Ez csak úgy megoldható az arab világban, ha a férj egy szálloda teljes szintjét kibéreli, ami nem kevés pénzbe kerül. Ezért azt találtuk ki, hogy egy női hotelt tervezünk, ahová kizárólag nők mehetnek be, és ez nem csak a vendégekre, hanem a személyzetre is vonatkozik a recepcióstól a biztonsági őrön keresztül a takarítókig. Ebben a női hotelben a férjeknek elég egy szoba kifizetése. A szálloda koncepciójának lényegét jól tükrözi az épület külső homlokzata, amely egy stilizált női fejet ábrázol félig leengedett csadorral. Persze ezt statikailag nem egyszerű megoldani, de különböző technológiákkal megvalósítható.” – idézte fel Zoltán a koncepció születését.

Glowing Pearl, „izzó gyöngy” hotel valóban úgy tündöklik, akár egy igazgyöngy. Az épület tömege a csador stilizált, átlátszó fátylából ragyog elő, az esti és éjszakai fényekben csillogóan világító pompájával. A szálloda külső megjelenésében is tükrözi azt az intimitást, ami fátylával eltakarja vendégeit az illetéktelen tekintetek elől.

A tengerparti kis pihenő szigetek is áttetszően csillognak, visszatükrözve a víz felületét, és az előttük lobozó tűz izzó fényét.

És hogy mit is rejt a Glowing Pearl Hotel belseje, ha fellebben a fátyol és a csadort levetve nőiességük teljességében évezik a luxus szálloda kényeztető szolgáltatásait az arab feleségek? A tervezők az arab mesevilágot modern díszletekbe öltöztetve teremtették meg a szálloda hol önmagában diszkréten pompázó, hol vad feminitást tükröző enteriőrjeit.

Az igen sokoldalú szolgáltatások színterei közé tartozik az esküvői szertartások megtartására alkalmas gyönyörű bálterem, amelyet Sicis mozaikok borítanak, és ahol királynői trón emeli az esemény fényét. Természetesen itt is csak férfi szemek elől rejtve ünnepelhetnek magukban a hölgyek, miután csadorban kimondták hitvesüknek a boldogító igent.

Az élvezetek sorából nem maradhat ki a csajos vizipipa terem vagy a pezsgő bár, ahol a bárpult végét jég borítja, amelybe bele lehet szúrni az üvegeket.

A kényeztető wellness porcelán lagúnái magyar majolikából készülnek némi arab mintával fűszerezve. A tervek szerint az arab hölgyek magyar gyógyvizekben fognak felfrissülni a kis kör alakú medencékben. A Spa hangulatát fokozza, hogy a medence alatti szint üveg oldalfalának túloldalán is a medence van, így látni, ahogy a vendégek úszkálnak a vízben.

we architecture & interior design