Design iroda egy titokzatos londoni házban

A Lima Europe tervezői Londonba kaptak meghívást, hogy egy professzionális digitális fogászati röntgenképeket készítő rendelő egyedi belső terveit és kialakítását készítsék el.

A helyszín igencsak izgalmas és misztikus, mert ugyanebben a házban alkotott a híres angol író Sir Arthur Conan Doyle is, itt vetette papírra Sherlock Holmes történeteit.

Az ház egyik szintjét az eredeti állapotban vették át, de a fent említett okok miatt az épület “listed building” azaz műemléki védelem alatt áll.  A terek kialakításánál így semmiképpen sem lehetett falat bontani, mindent az eredeti formájában kellett meghagyni. A megoldás egy előtét fal felhúzása volt, mely megóvja az eredeti falakat, de megengedi a modern elképzeléseket és a fúrás-faragást, egy lakás a lakásban.

Nagy előnye továbbá, hogy bármikor visszabontható, ha éppen megszűnne az adott tevékenység. Ódon falak között a 21. század technológiája, letisztult modern belső tér, egységes megjelenés a legapróbb részletekig. A beépített bútorok, a falpanelek, és a dekoráció is mind a Lima Europe egyedi tervei alapján készültek. Idén nagyon jók és sikeresek voltunk Londonban minden szempontból.

we architecture & interior design